triass | JIM BEAM 0.7L + ZAPALNICZKA
16278
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16278,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

JIM BEAM 0.7L + ZAPALNICZKA

Category
0,7 l, Whisky
About This Project

JIM BEAM 0.7L + ZAPALNICZKA

Pojemność: 0,7 l
Ilość alkoholu: 40 %

Historia bourbona jest nierozłącznie związana z historią Ameryki. Produkcją alkoholu zajmowali się emigranci przybywający z Europy – głównie Irlandczycy i Szkoci. Osadnicy w stanie Kentucky destylowali czystą whiskey z kukurydzy już pod koniec XVII wieku i tę datę uważa się za początek dziejów bourbon whiskey.

Aby alkohol mógł być nazywany Straight Bourbon Whiskey musi być wyprodukowany z zacieru zbóż, w którym minimum 51% stanowi kukurydza, a następnie powinien leżakować przez co najmniej 2 lata w nowych, przypalanych dębowych beczkach.

Jim beam to jedna z najbardziej znanych cenionych amerykańskich bourbon whiskey. Charakteryzuje się subtelnym aromatem oraz delikatnym, lekko sło-dkawym smakiem. W 1795 roku Jacob Beam stworzył własną recepturę whiskey, według której do dziś jest wytwarzany Jim Beam.

Proces produkcji Jim Beam rozpoczyna się od wymieszania i zmielenia ziaren kukurydzy (co najmniej 51% składu), jęczmienia i żyta. Mieszanka ta poddawana jest fermentacji oraz destylacji. Tak otrzymany Jim Beam leżakuje w nowych dębowych beczkach.

Musisz mieć 18 lat, by móc odwiedzić tę stronę.

Potwierdź swój wiek