triass | Armagnac Saint-Vivant
15239
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15239,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Armagnac Saint-Vivant

Category
0,7 l, Armagnac, Francja
Tags
0.7l
About This Project

Kraj pochodzenia: Francja

Pojemność: 0.7 l
Ilość alkoholu: 40 %

Armaniak jest produkowany przez destylację białego wina w specjalnym destylatorze i wieloletnie leżakowanie w dębowych beczkach. Otrzymywanie wódki w tym rejonie jest znane od wieków i choć jest analogiczne do produkcji koniaku, są pewne różnice dotyczące sposobu destylacji m. in.: przefermentowany zacier jest destylowany w rejonie Cognac z większą lub mniejszą zawartością drożdży, zaś w rejonie Armagnac po oddzieleniu zacieru od osadu drożdżowego.

Stary Armagnac jest uważany przez znawców za wódkę o znakomitej jakości, natomiast Gaskończycy są dumni z tego wyrobu i uważają go za napój przewyższający jakością wszystkie inne alkohole, w tym również konia

Musisz mieć 18 lat, by móc odwiedzić tę stronę.

Potwierdź swój wiek